Benvinguts a Barcelona Informació pràctica Serveis turístics
Allotjament Visitant Barcelona Visitant Catalunya
Transports Història Fotos
 

Visitant Barcelona

La Rambla Ciutat Vella Front Marítim Barri Gòtic Paral·lel Montjuïc
TibidaboExposició Universal de 1888 Modernisme Altres llocs d'interès

   
   

L'Eixample

L' Eixample va néixer de la necessitat d' engrandir Barcelona fora del recinte de la muralla a causa de l' expansió que va experimentar la ciutat durant el segle XIX i que va motivar la construcció d' edificis imponents destinats a les famílies més riques de la ciutat.

Tot això va afavorir el naixement d' un nou estil arquitectònic, el Modernisme, encapçalat per Lluís Domènech i Montaner i Joan Puig i Cadafalch. De la mateixa època és Antoni Gaudí, el gran geni català, tot i que el seu estil no és del tot modernista.

Per als amants de l' arquitectura, és doncs, com un gran museu a l' aire lliure, on cada edifici té la seva importància històrica, artística o arquitectònica. Els llocs recomanables més interessants per a visitar són els següents:

El Pg. de Gràcia, juntament amb la Rambla de Catalunya formen els dos passeigs principals de l' Eixample, que per la seva bellesa i majestuositat, us recomanem recórrer de punta a punta.

En el Passeig de Gràcia trobareu els edificis modernistes més importants, començant per l'Illa de la discordiaque reuneix exemples dels tres arquitectes, la Casa Lleó i Morera de Lluís Domènech i Montaner al núm. 35, la Casa Amatller de Joan Puig i Cadafalch al núm. 41 i la Casa Batlló d' Antoni Gaudí al núm.43.

Arribant a la Diagonal, i pel costat dret, trobem la Casa Milà, més coneguda per La Pedrera, també d' Antoni Gaudí. Ja en la Diagonal se situa el Palau Quadras on hi trobem el Museu de la Música i la famosa i més impressionant obra de Joan Puig i Cadafalch, la Casa de les Punxes.

Des d' allà, baixant pel carrer Roger de Llúria, passareu per la Casa Thomas i el Palau Montaner, ambdós de Lluís Domènech i Montaner. Al final, arribant al carrer Casp, està la Casa Calvet, un altre edifici de Gaudí.

Uns altres exemples arquitectònics de la zona són la Universitat de Barcelona i la Fundació Tàpies. Cal recordar però, que en aquesta zona hi han molts detalls modernistes que anireu trobant poc a poc tant a botigues, com a bancs, faroles, etc. ¡Sort per descobrir-los!.

Tot i que una mica allunyat del centre de l' Eixample, el Temple Expiatori de la Sagrada Familia és sense cap mena de dubte l' obra més famosa de Gaudí i la que identifica Barcelona arreu del món. L' arquitecte treballà en la realització d' aquesta catedral des de 1883 però s'hi dedicà completament des de 1911 fins al 1926, any en que morí atropellat per un tramvia, deixant la seva obra inacabada. Dins del recinte hi ha un petit museu amb una maqueta completa, basada en els plànols originals, i explicacions respecte la seva historia.

No molt lluny de la Sagrada Família trobem l' Hospital de Sant Pau, de Lluís Domènech i Montaner, un altre brillant exemple modernista al que s' hi accedeix per l' Avinguda de Gaudí i les seves faroles també modernistes de Pere Falqués.

   
   
Barcelona Pàgina principal | Barcelona Hotels | Barcelona Hostals | Barcelona Apartaments

Barcelona Grups | Barcelona Empreses | Barcelona Visites | Barcelona Oci| Barcelona Informació